Prohlášení solidarity s protiteroristickým bojem syrského lidu

Velvyslanectví Syrské arabské republiky v Praze

Vaše Excelence,

v tomto  prohlášení bychom se jako třídní odbory, spřátelené pokrokové organizace a političtí činitelé chtěli vyjádřit naše gratulace k osvobozovacímu procesu města Deir Ezzor a jeho okolí a postupu vojsk Syrské arabské armády a jeho spojenců v nelehké cestě k vítězství a k vyčistění syrského území od teroristů. Chtěli bychom vyjádřit také své rozhořčení nad situací sabotážní akce proti postupu syrské armády, kterou bylo vypuštění odpadních vod do Eufratu v čase přechodu syrské armády. Tuto akci uskutečnili ozbrojené organizace podporované Spojenými státy. Bereme sabotáž jako důkaz o snaze zabrzdit boj Syrské arabské armády a jejich spojenců proti terorismu. Rovněž protestujeme proti masakru mezinárodní koalice vedené USA, která způsobila smrt a zranění stovek civilistů v Racce, Aleppu, Deir Ezzoru a Hasace. Odmítáme přítomnost této koalice v zemi a distancujeme se jak od politiky imperiální intervence, tak o oficiálním českém souhlasu s těmito akcemi.

Odborové sdružení Čech, Moravy a Slezska , členská organizace Světové odborové federace

JUDr. Stanislav Grospič

předseda OS ČMS, poslanec, předseda stálé delegace meziparlamentní unie PSP ČR, předseda Středočeského krajského výboru KSČM

Martin Peč