Náměstek MZV Mikdad: Sýrie stojí za palestinským lidem !

Damašek, SANA – Náměstek ministra zahraničí a zahraničí Fayssal Mikdad projednal s delegací Výkonného výboru Palestinské osvobozenecké organizace (OOP) vývoj týkající se arabsko-izraelského konfliktu.

Během setkání Mikdad znovu zdůraznil, že Sýrie stále považuje palestinskou věc za ústřední arabskou otázku a že tato pozice je konzistentní navzdory všem výzvám, kterým Sýrie čelila během krize.

Mikdad zdůraznil, že Sýrie podporuje práva palestinského lidu, zejména jejich právo na návrat a založení palestinského státu na svém území, a že Sýrie je proti jakýmkoli projektům, které se snaží tuto situaci řešit v jejich neprospěch, včetně tzv. „dohody století „, jejímž cílem je odstranění palestinské záležitosti.

Jedinou zárukou selhání těchto lživých projektů spočívá v tom, že se palestinští občané dodržují právo a nevzdávají se svých práv, řekl Mikdad.

Tvrdil, že Sýrie podporuje jednotu palestinského lidu před těmito zásadními výzvami.

Velayati: Írán bude nadále podporovat Sýrii, dokud nebude terorismus poražen

Teherán, SANA – Nejvyšší poradce pro mezinárodní otázky Íránu Ali Akbar Velayati znovu potvrdil, že jeho země stále podporuje Sýrii v její válce proti terorismu, protože považuje obranu Sýrie a osy odporu za obranu Íránu.

Během setkání s náměstkem zahraničního a zahraničního ministra Fayssala Mikdadem gratuloval Velayati vedení Sýrie, vládě a lidem k vítězství ve válce proti terorismu.

Zdůraznil také, že íránská podpora Sýrii bude pokračovat, dokud nebude vyčištěna od terorismu.

Obě strany vzaly na vědomí význam neustálé konzultace a koordinace v různých oblastech s cílem dosáhnout zájmů obou národů.

Mikdad poukázal na úspěchy proti terorismu v Sýrii díky obětem Syrské arabské armády a podpoře spojenců Íránu, Hizballáhu a Ruska a zdůraznil, že vítězství nad terorismem v Sýrii je vítězstvím pro region a celý svět , a že Sýrie pokračuje v boji proti terorismu podporovanému Západem.

Dodal, že tlak vyvíjený Spojenými státy a Západem na Sýrii a Írán pod různými záminkami k využívání mezinárodních organizací, jako je Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW), je pokus zaměřit se na nezávislé státy pod falešnými záminkami a nátlakem dosáhnout, aby sloužily zájmům USA a sionismu.

Mikdad uvedl, že stažení USA z jaderné dohody s Íránem je hanbou v historii americké vlády a hrozbou pro mezinárodní mír a bezpečnost a zdůraznil, že Sýrie stojí s Íránem tváří v tvář tlaku, který na ni působí.

Ocenil také strategickou alianci a spolupráci mezi Sýrií a Íránem a iránskou pomoc při posilování vytrvalosti syrského lidu, zejména v hospodářské oblasti.

Mikdad se také setkal s předsedou íránské rady Shura Ali Larijaním, který potvrdila důležitost pokračující koordinace a spolupráce mezi oběma stranami, což pozitivně přispělo k potlačení terorismu v mnoha syrských oblastech.

K aktuálním událostem se pro náš server vyjádřil i člen zahraničního výboru českých třídních odborů OS ČMS Martin Peč. Ten minulý rok vystoupil na fóru Světové odborové federace na podporu Kuby, Palestiny a Sýrie v Bruselu a v Damašku jej osobně přijal prezident Dr. Bašár Asad. Peč k syrské podpoře Palestiny a spojenectví s Iránem uvedl:

„Nebudu měnit nebo jakkoli revidovat naše předchozí prohlášení a celou linii k palestinské záležitosti. Podporujeme právo palestinského lidu, tj. původních obyvatel okupované Palestiny, na sebeurčení a samozřejmě na spravedlivý odpor proti genocidnímu chování sionistů. Sionistickou ideologii pokládáme za zločinnou a v palestinské záležitosti nepřistupujeme ke kompromisu ani přes nátlak sionistických struktur v Česku. Ceníme si toho, že Sýrie neustupuje z tohoto zásadního problému a že se sionistickým režimem nekoketuje a ani nekoketovala. Obhajoba práv palestinského lidu patří k zásadním požadavkům Světové odborové federace, jejíž členskou organizací jsou i naše odbory OS ČMS. Co se týče Iránu a jeho spojenectví se Sýrií, uznáváme nepřehlédnutelný podíl Íránců na výsledcích boje proti terorismu. V žádném případě se nepřipojíme k satanizaci Iránu, na které pracují USA a Izrael. Irán pro nás není žádná hrozba, naopak. Jeho výsledky v bojích jsou vynikající, v Iránu mimo jiné sídlí i naše partnerské odbory Worker´s house a pokládáme tuto zemi za důležitou součást antiimperialistické osy. Nejen ve věci Sýrie nebo Iránu se nepřipojíme k sionistické propagandě, ani k ní nebudeme mlčet. Americké a izraelské zásobování a vyzbrojování teroristů IS, turecká okupace syrského území, agrese tří států paktu NATO proti Sýrii i sionistický masakr v Gaze nebo Saúdská genocida v Jemenu dává jasně najevo, kdo stojí proti zájmům lidstva.“

Vložte komentář jako první k "Sýrie aktuálně: Podpora Palestiny a intenzivní spolupráce s Iránem! Jaké je stanovisko českých třídních odborů?"

Zanechte komentář